Emlaklar
Arama
Tipi :
Statü :
Türü :
  Gayrimenkul Hukuku

ZIyaretçiler
  Online Ziyaretçi :
6
  Bugünkü Ziyaretçi :
31
  Toplam Ziyaretçi :
914146

»  Türkiye

     Türkiye’nin 3 tarafı denizlerle çevrilidir: Kuzeyde Karadeniz, güneyde Akdeniz ve batıda Ege Denizi. Ayrıca ülkenin kuzeybatısında Çanakkale ve İstanbul Boğazları arasında yer alan önemli bir iç deniz bulunmaktadır. Karadeniz kıyıları 1.595 km / 990 mil uzunluğundadır. Akdeniz 1.577 km / 980 mil uzunluğundadır. Ege kıyıları dağların denize dik uzanmasından ötürü çok kıvrımlı olup, uzunluğu 2800 km / 1.740 mildir.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9  
Edirne, Tekirdağ, Kırklareli İstanbul, istanbul, Kocaeli, Sakarya Zonguldak, Sakarya Bartın, Kastamonu, Çankırı Sinop, Samsun Ordu, Giresun Trabzon, Rize Artvin Ardahan
B Çanakkale, Balıkesir Bursa, Bilecik, Kütahya Eskişehir, Bolu Ankara, Kırıkkale, Kırşehir Çorum, Amasya, Yozgat Tokat, Sivas Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli Erzurum, Ağrı, Kars Iğdır B
C İzmir, izmir, Manisa, Aydın Uşak, Denizli Afyon, Isparta Konya, Aksaray, Nevşehir Kayseri, Niğde Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş Tunceli, Elazığ, Diyarbakır Muş, Bitlis, Siirt Van, Hakkari C
D Muğla Antalya, Burdur Karaman, İçel, Kıbrıs, KKTC Adana, Hatay, Antakya Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis Mardin Şırnak D
  1 2 3 4 5 6 7 8 9  

Bölgeler :
     Türkiye 7 coğrafi bölgeye ayrılmıştır:
Karadeniz Bölgesi : Ülkenin kuzeyinde yer alan dağlık bir bölgedir. Dağlar denize paralel konumda olduğundan kıyı kesiminin bol yağışlı iklimi iç kısımlarda görülmez. Bölge ormanlarla ve başta mısır, çay, fındık, tütün olmak üzere çeşitli tarım ürünlerinin yetiştirildiği tarlalarla kaplıdır.

Marmara Bölgesi : Ülkenin kuzey batısında Avrupa yakası ve Anadolu tarafından bir parçadan oluşur. Yüzölçümü olarak küçük olmasına karşın nüfus yoğunluğu en fazla olan ve en gelişmiş bölgedir.

 

         Ege Bölgesi : Ege Denizi kıyıları ile batı Anadolu’nun iç kısımlarını kapsar. Marmara Bölgesinden sonra en gelişmiş bölgedir. Tütün, pamuk, üzüm, zeytin, incir yetiştirilmesinde ve ihracında önemli bir paya sahiptir. Çeşitli yeraltı kaynakları olan bu bölgede sanayi oldukça gelişmiştir.

İç Anadolu Bölgesi : Ülkenin ortasında yer alan bu bölgede sade yer şekilleri hakimdir. Başkent Ankara ve sanayi merkezi özelliği taşıyan Konya, Kayseri, Eskişehir gibi şehirler bu bölgededir.

 

        Akdeniz Bölgesi : Ülkenin güneyi boyunca uzanan, Toros Dağlarını da içine alan bölgesidir. Kıyı kesimleri ile iç kesimleri arasında iklim ve bitki örtüsü farklılıkları bulunmaktadır.

   Doğu Anadolu : Doğuda büyük bir yüzölçümüne sahip olan bu bölgenin nüfusu az Bölgesi olup ekonomik açıdan da tüm bölgelerin en az gelişmiş olanıdır. Yüksek yer şekillerine sahiptir ve karasal iklim görülür.

 

       Güneydoğu Anadolu : Türkiye'nin yüzölçümü olarak en küçük ve nüfusu en az olan bölgesidir. Bölgesi Ülkenin Suriye ve Irak ile sınırı bu bölgededir.

 

İklim:
     Kıyılara paralel dağlarla kaplı coğrafi yapısı ile Anadolu'da zıt iklimler bir arada görülür. Kıyı kesimlerde kışlar ılık ve yazlar oldukça sıcak iken, iç kesimlerde yüksek sıcaklık farkları görülür. Yazları gün boyu sıcak, geceleri ise genellikle serin olur; kışın ise kar yağışı ve yıl boyunca 100 günden fazla don olayı görülür.

     Ege ve Akdeniz Bölgesi ile Marmara'nın güneyinde tipik Akdeniz iklimi görülür ve sıcaklıklar ülke ortalamasının üstünde seyreder; yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlı olup don olayı nadiren görülür ve kar yağışı hemen hemen hiç görülmez.

     Karadeniz Bölgesi yıl boyu yağış alan, kışları ılık geçen bir bölgedir.

     İç Anadolu Bölgesinde tipik plato iklimi hakimdir. Yazlar sıcak ve minimum yağışlı, kışlar soğuk ve yoğun kar yağışlı geçer. Kış ayları boyunca köylerin yolları kapanabilir.

     Doğu Anadolu Bölgesi yazlar sıcak ve oldukça kurak, kışlar da soğuk geçer.

 
Şen Emlak Estate Agency Immobilien. © 2006.
Şenemlak